Μεταπτυχιακές Σπουδές
στην Κύπρο

Οι σύμβουλοι μας θα σας καθοδηγήσουν και θα σας  βοηθήσουν να βρείτε το πρόγραμμα σπουδών που σας ταιριάζει.

Οι σύμβουλοι μας θα σας καθοδηγήσουν και θα σας βοηθήσουν να βρείτε το πρόγραμμα σπουδών που σας ταιριάζει.

Ενδιαφέρεστε να σπουδάσετε στην Κύπρο;

Η Κύπρος χρόνο με το χρόνο διεκδικεί όλο και περισσότερους Έλληνες φοιτητές, για σπουδές δια ζώσης και εξ αποστάσεως. 
Τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας προσφέρουν ποιοτική τριτοβάθμια εκπαίδευση κατακτώντας σημαντικές θέσεις στις διεθνείς κατατάξεις. Η Κύπρος κάθε χρόνο  αναβαθμίζει την ποιότητα της προσφερόμενης εκπαίδευσης, αλλά και των δαπανών για αυτήν.

Μη ξεχνάτε ότι τα Πανεπιστημιακά προγράμματα της Κύπρου είναι αναγνωρισμένα από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώριση Τίτλων Ακαδημαϊκών και πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ). 

Γιατί να επιλέξω την Κύπρο για Μεταπτυχιακές Σπουδές;

Τα Πανεπιστήμια στην Κύπρο ζητούν τα ίδια δεδομένα από τους φοιτητές όπως και τα υπόλοιπα Ευρωπαικά Πανεπιστήμια.
• Πτυχίο ή/και επαγγελματική εμπειρία min 2 ετών που ν’ αφορά στο επιλεγμένο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών
• Καλό επίπεδο αγγλικών (TOEFL ή IELTS)

Σπουδάζοντας στην Κύπρο ο/η συνεπής στις ακαδημαικές υποχρεώσεις φοιτητής/τρια γνωρίζει από την αρχή την ημερομηνία αποφοίτησης, με τη συμβουλευτική κι υποστήριξη των αρχών του Πανεπιστημίου.
Τα Πανεπιστημιακά προγράμματα της Κύπρου είναι αναγνωρισμένα από τον ΔΟΑΤΑΠ.

Επίσημες γλώσσες διδασκαλίας είναι η Ελληνική κι Αγγλική, με τα περισσότερα προγράμματα να διδάσκονται στα Ελληνικά.

Τα προγράμματα γίνονται κυρίως με φυσική παρουσία, ωστόσο μερικά πραγματοποιούνται εξ’ αποστάσεως.

Δείτε περισσότερα στον παρακάτω πίνακα.

Κάθε μεταπτυχιακός/ή φοιτητής/φοιτήτρια καταβάλλει δίδακτρα, το ύψος των οποίων καθορίζεται από τη Διοίκηση του εκάστοτε Πανεπιστημίου.

Με απόφαση της κυβέρνησης της Δημοκρατίας, όλοι οι Ελλαδίτες (υπήκοοι Ελλάδας και που έχουν στην Ελλάδα τη μόνιμη οικογενειακή τους διαμονή), είτε φοιτούν σε πτυχιακό είτε σε μεταπτυχιακό επίπεδο και ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, λαμβάνουν ημερήσιο επίδομα σίτισης αξίας €7 (για τις εργάσιμες μέρες).

Ακόμη, οι οικογένειες φοιτητών από την Ελλάδα, που έχουν τη μόνιμη διαμονή τους στην Ελλάδα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για φοιτητικά επιδόματα που παρέχει η κυπριακή πολιτεία στα πλαίσια κρατικής φοιτητικής μέριμνας.

Το επίπεδο ζωής που θα ζήσει ένας φοιτητής στην Κύπρο θα καλύψει τις ανάγκες του / της για μία πλούσια κι ενδιαφέρουσα φοιτητική ζωή. Με την απόφαση για σπουδές στην Κύπρο κινητοποιείται ένας ολόκληρος μηχανισμός υποστήριξης των φοιτητών για να γίνει η διαμονή τους ευκολότερη βρίσκοντας πρώτα απ’ όλα το κατάλυμμα που θα τον φιλοξενήσει για το επόμενο χρονικό διάστημα και θα ικανοποιεί τις ανάγκες του/της.

Tα Πανεπιστήμια διαθέτουν δική τους φοιτητική εστία. Οι φοιτητές από την Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν θέση στις φοιτητικές εστίες -εξαιρετικά κτίρια με ασφάλεια και καθαριότητα- βάσει της πρακτικής του “first come first served”. Το κόστος διαμονής ξεκινάει από τα 200€/μήνα. Στην περίπτωση ενοικίασης διαμερίσματος το κόστος φυσικά ανεβαίνει.
Το κόστος διαβίωσης και διδάκτρων είναι περισσότερο από ανταγωνιστικό –χαμηλότερο- από τις χώρες που συνήθως επιλέγουν οι φοιτητές για σπουδές όπως η Βρετανία (λόγω Brexit δεν αποτελεί πλέον μία από τις πρώτες προτιμήσεις των Ελλήνων κι Ευρωπαίων σπουδαστών).

Η ασφάλεια που νιώθουν οι φοιτητές στην Κύπρο είναι αποδεδειγμένη ενώ παράλληλα καλύπτεται η ανά πάσα στιγμή επιστροφή στην Ελλάδα με μία από τις πολλές καθημερινές πτήσεις που ενώνουν τις δύο χώρες.

Η επένδυση του κράτους στην Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση και στα ίδια τα Πανεπιστήμια είναι προς όφελος των φοιτητών που αποτυπώνεται στις κτιριακές εγκαταστάσεις (βιβλιοθήκες, αίθουσες εκπαίδευσης κ.α.) και την ανάπτυξη των εκπαιδευτικών προγραμμμάτων.

Έως σήμερα αν σας ρωτούσαν τι γνωρίζετε για την Κύπρο ίσως απαντούσατε για τις υπέροχες παραλίες της, τα 5αστερα ξενοδοχεία της και τις απαράμιλλες υπηρεσίες στον τουρισμό της. Η Κύπρος όμως είναι πολλά περισσότερα από τα παραπάνω. Είναι σημείο αναφοράς για ανώτερες κι ανώτατες σπουδές.

Η επένδυση που έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει με αμείωτο ενδιαφέρον στην εκπαίδευση την έχει φέρει στις πρώτες θέσεις του Ευρωπαικού Εκπαιδευτικού Συστήματος. Κυριότεροι λόγοι που έχουν συμβάλλει σ’ αυτό είναι τα οικονομικά δίδακτρα που ανταποκρίνονται όμως σε υψηλού επιπέδου πανεπιστημιακές εγαταστάσεις και παροχές στους φοιτητές όλων των βαθμίδων.

Είναι σίγουρο πως στην Κύπρο θα βρείτε εξαιρετικά προγράμματα Bachelor’s και Master’s που ακολουθούν τα standards των πανεπιστημίων παγκοσμίως. Η αξιοπιστία κι η ειδίκευση χαρακτηρίζουν τόσο την ποιότητα των ακαδημαϊκών σπουδών όσο και τη μεθοδολογία διδασκαλίας-μελέτης κι έρευνας του επιστημονικού προσωπικού. Τα Πανεπιστημιακά προγράμματα της Κύπρου είναι αναγνωρισμένα από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώριση Τίτλων Ακαδημαϊκών και πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ).

Τα προγράμματα σπουδών στην Κύπρο είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Αυτό είναι σημαντικό για όλους τους φοιτητές και κυρίως για τους Έλληνες που αξίζει να επιλέξουν και να εμπιστευθούν την Κύπρο για τις σπουδές τους περισσότερο από άλλες χώρες της Ευρώπης

Ενδεικτικά Προγράμματα Masters με έναρξη σπουδών
Σεπτέμβριο 2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ MASTER

ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

ΤΡΟΠΟΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

MSc Χρηματοοικονομική Διοίκηση Επιχειρήσεων

Ελληνικά

Φυσική Παρουσία

MSc Ναυτιλιακά και Διοίκηση

Ελληνικά

Φυσική Παρουσία

MSc Ναυτιλιακά & Χρηματοοικονομικά

Ελληνικά

Φυσική Παρουσία

MSc Διοίκηση: Επιχειρηματικότητα

Ελληνικά

Φυσική Παρουσία

MSc Διεθνής Διοίκηση Τουρισμού

Ελληνικά

Φυσική Παρουσία

Μάστερ Δημόσια Υγεία / Master in Public Health

Αγγλικά

Φυσική Παρουσία

MSc Βιοϊατρική Μηχανική

Ελληνικά

Φυσική Παρουσία

MSc Προηγμένη Νοσηλευτική & Φροντίδα
(Ογκολογική, Καρδιολογική, Εντατική, Κοινοτική, Ψυχική)

Ελληνικά

Φυσική Παρουσία

MSc στην Μαιευτική

Ελληνικά

Φυσική Παρουσία

MSc Ενεργειακά Συστήματα

Ελληνικά

Φυσική Παρουσία

MSc Σχεδιασμός Διάδρασης / MSc Interaction Design

Αγγλικά

Εξ αποστάσεως

MSc Πολιτική Μηχανική και Αειφόρος Σχεδιασμός

Ελληνικά

Φυσική Παρουσία

MSc Γεωπονική Βιοτεχνολογία

Ελληνικά

Φυσική Παρουσία

MSc Γεωπληροφορική και Γεωχωρικές Τεχνολογίες

Ελληνικά

Φυσική Παρουσία

MSc Επιστήμη και Μηχανική Δεδομένων

Ελληνικά

Φυσική Παρουσία

ΜΑ Ιστορία και Θεωρία της Τέχνης

Ελληνικά

Φυσική Παρουσία

MA Tεχνολ. Υποβ. Γλωσσική Εκμ. CALL / MA Computer Assisted Language Learning – CALL

Αγγλικά

Εξ αποστάσεως

MSc στις Επιστήμες Αναπτυξιακών Διαταραχών Επικοινωνίας / MSc in Cognitive Neurorehabilitation

Ελληνικά

Φυσική Παρουσία

Θέλεις να σπουδάσεις στην Κύπρο;
Είμαστε εδώ για να σε ενημερώσουμε για όλα τα παρεχόμενα προγράμματα σπουδών και τη διαδικασία των αιτήσεων!

Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σου!